Sağlıkta Kalite Standartları Versiyon 5 - Revizyon 01 Eğitimi Genel Sekreterliğimizde Yapıldı

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı'nın 21.03.2016 tarihinde yayınlamış olduğu "Sağlıkta Kalite Standartları (Versiyon 5 - Revizyon 01)" kitabında Kalite Yönetim bölümü, standart 2 değerlendirme ölçütü, KKY02.01 maddesinde yer alan "Çalışan Personel, Kalite Yönetimi, Hasta Güvenliği, Dokümantasyon ve diğer konularda" konulu eğitim Genel Sekreterimiz Prof.Dr. Fazlı ERDOĞAN, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Remzi ARSLAN, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Mahmut AVCI, Mali Hizmetler Başkanı Metin TEKİN, Kaliteden Sorumlu Uzman Hatice ÇAKIR ŞAHİN, Kaliteden Sorumlu Başhekim Yardımcıları, Kalite Yönetim Direktörleri ve Birim çalışanlarının katılımlarıyla 23-24-25.03.2016 tarihlerinde Genel Sekreterlik Eğitim salonunda gerçekleştirilmiştir.

Eğitime başlamadan önce söz alan Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Remzi ARSLAN konuşmasında; Daha önceleri ücretsiz sağlık hizmetine nasıl erişebileceğini düşünürken sağlıkta dönüşüm projesi sayesinde bugün % 95’in üzerinde  ücretsiz sağlık hizmetine erişilmekte, bunun yanı sıra üretilen sağlık hizmetinin kalitesini tartışır hale geldik. Daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak için  hastanelerimiz Kalite çalışanlarına bu eğitimi düzenlediğimizi dile getirerek, Kalite çalışanlarına başarılarından dolayı teşekkür etti ve  önemli olan bu başarının sürdürülebilir olması gerektiğini belirtti.

Genel Sekreterliğimiz Kalite Birim Sorumlusu Uzm. Hatice Çakır ŞAHİN öncülüğünde düzenlenen eğitimde katılımcılar hem eğitici hem dinleyici oldular. 2 gün süren  eğitim sonunda yapılan değerlendirmede söz alan ŞAHİN “Sağlıkta Kalite Standartlarıyla ilgili farkındalığı artırarak, öz değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunmak ve bunun sonucunda Hasta Çalışan Güvenliğini ve Memnuniyetini artırmak amacıyla düzenlenen bu eğitimin herkes için çok faydalı geçtiğini, bundan sonraki yapılacak çalışmaların artarak devam edeceğini”  belirtti.  Eğitim sonunda katılımcılara ayrıca katılım belgesi verildi.

İşte eğitimden renkli görüntüler..