BEAH DADAŞKEN EK HİZMET BİNASI PALYATİF ÜNİTESİ YANISIRA SÜNNET HASTANESİ OLARAK’TA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta yoğunluğu ve çocukları sünnet olmaya giderken diğer hastaları görüp Psikolojik olarak etkilenmemesi adına Dadaşkent ek hizmet binasını sünnetlerin yapıldığı yer haline getirerek hem ameliyathanesini hem de bir servisini çocuklara ayırdı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ve sünnet operasyonlarını gerçekleştiren Türkiye’nin 5 bölgenin tek kadın üroloğu olan Üroloji Uzmanı Dr. Nursen Atasoy; Erzurum BEAH’ın bölgeden hasta yoğunluğu olan bir sağlık merkezi olduğunu ifade ederek Dadaşkent’teki hastanenin sünnet için tahsis edildiğini belirtti. Atasoy, “Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece Erzurum’un değil bölge illerine sağlık hizmeti veriyor. İl dışından gelen çok fazla hasta var. Ciddi, büyük ameliyatlar yapılıyor. Burada sünnete ayıracağımız zaman kısıtlı olabiliyor. Dadaşkent Ek Binası açıldıktan sonra sünnet için özel tahsis edildi. Burada sünnet yapıyoruz. Çocuklar için ayrı servisler var, büyük hastalarla değiller aileleri yanında. Çocuğun psikolojisi açısından böyle bir ayırım çok güzel oldu” diye konuştu.

Şark hizmeti için geldiği Erzurum’da BEAH’ın hizmet kalitesini beğendiği için başka kentlere tayin istemediğini anlatan Dr. Nursel Atasoy, kadın ürolog sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini söyledi. Türkiye’de kadın ürolog olarak 4 ya da 5 doktor bulunduğunu ifade eden Dr. Atasoy, dini ve sağlık yönünde önemine dikkat çektiği sünnet için de uyarılarda da bulundu. Sünnetin özel bir cerrahi işlem, ameliyat olduğunu belirten Atasoy, “Çocukların mutlaka sünnet olmadan önce bir ürolog ya da anestezi uzmanı tarafından muayene edilmesi lazım. Mahalle aralarındaki sünnetçiler ileride telafisi mümkün olmayan sağlık sorunlarına yol açabilir. Buralarda yapılan sünnet organ kaybına da sebep olabilir” dedi.