ERZURUM KHB’NİN YENİ GENEL SEKRETERİ UZ. DR. MUHAMMET AKİF GÜLER

Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği’nden ‘kendi isteğiyle’ ayrılan Prof. Dr. Fazlı Erdoğan görevini, öğrencisi Uz. Dr. Muhammet Akif Güler’e devretti. Duygusal anların yaşandığı törende Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, gözyaşlarına güçlükle hâkim oldu.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kurucu başhekimliğinden sonra 2012 yılından bu yana Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği görevini yürüten Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, kurumuna veda etti. Genel Sekreterlik binasında düzenlenen devir teslim töreninde 1987 yılından bu yana Erzurum’da olduğunu belirten Prof. Dr. Erdoğan, “21 yılı üniversitede, 9 yılı Sağlık Bakanlığı bünyesinde çok güzel bir zaman geçirdim. ‘Allah razı olsun’ dedirtebilmek, hoş bir sâda bırakmak en önemlisiydi. Klişe gelebilir ama bu bir bayrak yarışı ve şimdi teslim etme zamanı.

Aileme ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bu süreçte beni yalnız bırakmayan mesai arkadaşlarım başta olmak üzere özellikle aileme teşekkür etmek istiyorum çünkü çok büyük sabır gösterdiler” dedi.

İki yıl yürüttüğü Bingöl KHB Genel Sekreterliği’nden sonra Erzurum’a gelen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Mehmet Akif Güler de zor bir görev üstlendiğini dile getirdi. Uz. Dr. Güler, “Bu görevi hakkıyla, layıkıyla yapan Prof. Dr. Erdoğan benim hocamdır. Umarım ben de en az onun kadar başarılı olabilirim. Beni bu göreve uygun gören Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’a da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’ın iyi bir hekim ve çok başarılı bir yönetici olduğuna dikkat çeken Sağlık il Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik de konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Gözyaşlarına hâkim olmaya çalışan Vançelik, “Sonuçta 30 yıllık arkadaşız. 10 yıldır da birlikte çalışıyoruz. Az bir süre değil” dedi. KHB’deki görev değişikliğiyle ilgili olarak bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ileri süren Prof. Dr. Vançelik şöyle devam etti. “Sağlık yöneticileri olarak bizler sözleşmeli personeliz. Kimimiz bir yıl, kimimiz iki yıllık sözleşme imzalayarak hizmet ederiz. Prof. Dr. Erdoğan da sözleşmesi sona erince kendi devam etmek istemedi. Başarısızlık ya da görevden alma kesinlikle söz konusu değildir. Lütfen giden insanlara karşı kırıcı olmayalım. Çünkü biz sağlık yöneticilerinin işi esas geceleri başlıyor. Biz sadece Erzurum’a değil tüm bölge illerine sağlık hizmeti veriyoruz. Hemen her gece çevre illerden genel sekreter olsun, başhekimler olsun bir ya da birkaç hasta için, yoğun bakım ünitesi için mutlaka arar. Ailelerimize bile vakit ayıramıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından çiçeklerle uğurlanan Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’In veda ve görev teslimine KHB tüm çalışanları katıldı.