3 AYLIK PELİN BEBEĞE BAŞARI İLE DİYALİZ YAPILDI

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Kliniği'ne kusma ve nefes darlığı nedeni ile getirilen ve yapılan tetkik ve incelemelerden sonra, çoklu organ yetersizliği, (sepsis ve akut böbrek yetersizliği) tanısı konan henüz 3 aylık Pelin bebek, hastane pediatrik yoğun bakıma ünitesine yatırılarak başarılı bir şekilde acil diyaliz tedavisi uygulandı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3 aylık bir bebeğe ilk defa periton (karın) diyaliz tedavisi uygulanarak büyük bir başarıya imza atıldı.

3 aylık Pelin bebeğe acil servise geldiğinde ilk muayene ve müdahalesini yapan Türkiye de sayılı sayıda bulunan ve Erzurum BEAH ‘ta görev yapan çocuk Nefroloji Uzmanı Dr. Bahriye Altmış yapılan müdahale ile ilgili yaptığı açıklamada “Pelin bebek bize yüksek ateş kusma ve bayılma şikâyeti ile getirildi. Yaptığımız tetkik tahlil ve incelemelerde hastamızda sepsis ve akut böbrek yetersizliği tespit ettik. Akabinde hemen pediatrik yoğun bakım ünitemizde yer alan diyaliz ünitemize bebeği alarak yoğun bakım uzmanı Dr. Nuri Alaçakır ile gerekli müdahaleyi yaparak diyaliz uyguladık. Şu an hastamızın durumu iyi gelişmelerle hastamızı yoğun bakımdan çıkararak çocuk servisimize alacağız, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi gerçekten teknolojik açıdan mükemmel bir hastane böylesi bir hastanede çalışmak sağlık hizmetlerinde aradığın her şeyi elinin altında olması da çalışırken ayrı bir keyfiyet veriyor.” diye ifadelerde bulundu.

Çocuk Nefroloji Uzmanı Dr. Bahriye ATMIŞ ve çocuk yoğun bakım Uzmanı Uz. Dr. Nuri Alaçakır Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni doğan, bebek ve çocuk yaş gruplarında diyaliz yapılabilmesi Erzurum ve çevre iller açısından büyük önem arz etmektedir. Dediler.