KALİTE VE VERİMLİLİK EĞİTİMİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Erzurum KHB Tıbbi Hizmetler Başkanlığı Kalite ve Verimlilik Birimi tarafından, Sağlıkta Kalite Standartları ve Verimlilik Gözlemcisi Yerinde Değerlendirme Rehberleri doğrultusunda düzenlenen eğitim, Prof. Dr. Fazlı ERDOĞAN, İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Ayhan KUL, Mali Hizmetler Başkanı Metin TEKİN, Uzman Hatice ÇAKIR ŞAHİN, Kaliteden Sorumlu Başhekim Yardımcıları, Kalite Yönetim Direktörleri ve Birim Çalışanlarının katılımlarıyla, 03-04 Mayıs 2017 tarihlerinde, Genel Sekreterlik Eğitim Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Genel Sekreter Prof. Dr. Fazlı ERDOĞAN, yapmış olduğu açılış konuşmasında, Kalite ve Verimlilik çalışmaları konusunda çok yol kat edildiğini, sağlıkta dönüşümün 2. fazında Klinik Kalite Uygulamalarına doğru geçiş yapıldığını belirterek, Sağlıkta kalitenin kalite standartları, kalite göstergeleri, öz değerlendirmeler ve Bakanlık değerlendirmeleriyle ölçülebileceğini ifade etti. Ayrıca 2016 yılında Bakanlık tarafından yapılan Kalite ve Verimlilik Değerlendirmelerinde İl ve İlçede 1. Olan hastanelerimizin Kalite ve Verimlilik Birimlerine Teşekkür Belgelerini takdim etti.

Kalite ve Verimlilik Birimi Uzmanı Hatice ÇAKIR ŞAHİN, 2 gün süren eğitimin herkes için çok faydalı geçtiğini, bundan sonraki süreçte çapraz değerlendirmelerle tüm hastanelerin değerlendirilerek çalışmaların devam edeceğini belirtti. Eğitim sonunda katılımcılara Katılım Belgesi verildi.