OY KULLANMAYA GİDEMEYEN HASTALARA OY KULLANMA DESTEĞİ

Erzurum da evde bakım hizmeti gören hastalar, KHB Genel Sekreterliği Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi evde Sağlık Hizmetleri görevlilerinin ve 112 ekiplerinin yardımıyla oylarını kullandılar.

Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından referandumda oy kullanacak hasta ve engelli vatandaşlar için seferber oldu. 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Evde Sağlık Hizmetleri tarafından 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan Anayasa değişikliği halk oylaması ile gerekli sağlık tedbirlerinin sağlandığı ve oy kullanmaya gidemeyecek durumda olan hasta ve engelli vatandaşları alarak sandık başına götürdü. İhtiyaç sahibi vatandaşları, Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine ait 444 38 33 numaralı çağrı hattından veya 112 Acil Sağlık Hizmetleri çağrı hattını arayarak destek istediler. Destek isteyen vatandaşları sağlık çalışanları refakatinde ilgili ekipler tarafından ikamet adreslerinden alınarak sandık başına götürdüler, oy kullanma işleminin ardından da tekrar evlerine bıraktılar.

Erzurum genelinde toplam 834 hasta sağlık ekipleri tarafından evinden alınarak oy kullanmaya götürüldü.