ERZURUM BEAH YANIK TEDAVİ MERKEZİ YENİ BİR UYGULAMAYA DAHA İMZA ATTI

Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yanık servisinde tedavi gören çocuklar, serviste uygulanan bir güzel uygulama ile akülü arabalara binerek ve salıncakta sallanarak bir nebze de olsa yanık acılarını unutuyorlar.

Çeşitli kazalardan dolayı vücutlarında yanıklar oluştuğu için tedavi gören çocuklara yönelik olarak hastane yönetimince bir ay önce akülü araba ve salıncaklar yerleştirildi. Bu yöntemle çocukların yaşadığı travmaları unutması ve kapalı alanda uzun süre tedavi gördükleri için sosyal ortamdan geri kalmaması amaçlanıyor.

Hizmetten memnun olan çocuklar, akülü araba ve salıncakları kullanarak hem eğlenerek vakit geçiriyor hem de acılarını unutuyor.

Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Orhan DELİCE yaptığı açıklamada, hastanenin yanık servisine çevre il ve ilçelerden çok sayıda çocuk hasta kabul ettiklerini söyledi.

Yanık tedavisinin uzun sürdüğünü belirten Yrd. Doç. Dr. Orhan DELİCE "Yanık, sabır isteyen bir tedavi, çocukları enfeksiyon riskinden dolayı kapalı alanda tutuyoruz. Burada çocukların ağrılarını unutmaları için akülü araba ve salıncak hizmeti vererek onların günlük hayattan kopmamaları adına böyle bir uygulama yapıyoruz." diye konuştu.

Oyun oynayarak tedavi oluyorlar
Yrd. Doç. Dr. Orhan DELİCE, serviste tedavi gören çocuklara seviyelerine göre öğretmenler tarafından eğitim de verildiğini belirterek, şöyle devam etti; "Çocuklar hem ödevlerini yapıyor hem de oyunlar oynayarak tedavilerini alıyorlar. Ailelerden bazıları 'Servise akülü araba hediye edelim bunun sevabı da çok' diyorlar. Hasta yakınlarından çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çocuklarımızın geleceğimiz olduğunun bilincindeyiz. Yaşadıkları travmayı azaltmak için böyle uygulamalar yapıyoruz." dedi

Hasta yakınları uygulamadan memnun
Söz konusu ünitede çocuklarının yanıktan dolayı tedavi gördüğünü anlatan hasta yakınları, hastanenin uygulamasından memnun olduklarını belirterek, çocuklarımızın tedavilerinin güzel geçtiğini dile getirerek, "Hastanedeki uygulama sayesinde çocuklarımız ağrılarını unutuyor. Sabaha kadar yanıklarının ağrısından ağlıyorlardı. Bu imkânı sağlayanlardan Allah razı olsun." ifadesini kullandılar. "Bu gibi tedaviyi destekleyici uygulamalar olmazsa çocuklar hiç durmayacak. Uygulamadan dolayı hastane yetkililerine teşekkür ediyoruz." dediler.