ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇOCUK NÖROLOJİ KONGRESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Kongrenin açılış konuşmasını Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan Yaptı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok amaçlı konferans salonunda yapılan Çocuk Nöroloji Kongresine Bölgemizin farklı merkezlerinde görev yapan çocuk uzmanları bir araya geldi. Kongrenin açılış konuşmasında söz alan Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan bu organizasyonun Erzurum’da düzenleniyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, organizasyon heyetine teşekkür etti.

Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’dan sonara kürsüye gelen Çocuk Nörolojisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Kürşad Aydın, çocuklarda görülen, nörolojik, epilepsi ve ateşli havale gibi hastalıklarda doğru ve erken müdahale yapılmasının hastaların geleceği için çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda Ankara, İstanbul ve İzmir'den gelen alanında Uzman, Doçent ve Profesörler sunum yaptı. Toplantıda çocuklarda sık sık görülen nörolojik problemler, nöbet, bilinç bozuklukları, gelişme geriliği, gibi konular tartışıldı. Toplantıya, Erzurum, Iğdır, Ağrı illerinde böl-gede görev yapan Çocuk Doktorları ağırlıklı olarak katıldı.

Çocuk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kürşad Aydın, çocuklarda nörolojik problemler, ateşli havaleler, epilepsi gibi hastalıkların sık görülen problemler olduğunu söyledi. Aydın, " Bu hastalara doğru ve erken müdahale yapılması hastaların geleceği için çok önemli. Dolayısıyla bu konuda hem bölgede çalışan hekimlerin, farkındalığını, deneyimlerini artırmaya dönük bilgiler tartışıldı. Hem de bu bölgede eğitim faaliyeti olarak güzel bir organizasyon oldu. Bizlerde Çocuk Nörolojisi Derneği olarak Erzurum'da olmaktan büyük mutluluk duyduk. Çok güzel bir hastane ve şehir ortamı gördük” diye konuştu.