14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından organize edilen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebeti ile ilgili olarak hastaneye gelen vatandaşları bilinçlendirmek için diyabet standı açıp şeker ölçtü.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen vatandaşlara açtığı diyabet standı ile şeker ölçüp diyabete dikkat çeken hastane endokrin ünitesi doktor ve hemşireleri aynı zamanda standa gelen hasta ve hasta yakınlarına diyabetle ilgili broşürler dağıtıp yakalarına diyabette birliği ifade eden mavi halka logolu yaka kartları taktılar.

Standa gelen vatandaşların şekerini ölçen yetkililer daha sonra hastane konferans salonunda yapılan diyabet konulu bilgilendirme programına katıldılar.

Programa hasta ve hasta yakınları, hastane personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa endokrinoloji uzmanı Doç. Dr. Ayşe Çarlıkoğlu, Diyetisyen Yasemin Suci konuşmacı olarak katıldılar. Hasta ve hasta yakınları konuşmacılar tarafından slayt gösterimi eşliğinde diyabet hastalığı ile ilgili önemli bilgiler verilerek, diyabet hastalığı hakkında bilinçlendirildiler.

Konferansa gelen diyabet hastaları ve hasta yakınları ise, diyabet hastalığı hakkında kendilerine verilen eğitimi ve bilinçlendirmeyi çok beğendiklerini, böylesi önemli hastalıklar hakkında sürekli bu ve buna benzer programların olmasını istediler.

Hastaları hakkında nasıl yapacakları konusunda iyi bilgi sahibi olduklarını belirten hasta yakınları, çok memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Diyabetin önemi ile ilgili bir açıklama yapan hastane Endokrin Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Çarlıoğlu bu tür faaliyetleri sadece 14 Kasım günü yapmadıklarını bunu sürekli olarak gerçekleştirdiklerini ayrıca hastanede birde diyabet okulu olduğunu vurgulayarak, okulumuza gelen hastalara eğitimleri sonuncunda birer diploma vererek farkındalık oluşturduklarını söyledi.